X
  • пн.-пт. с 9.10 до 18.00
arrow back

«Карантинна» допомога по частковому безробіттю: які документи треба мати, щоб пройти перевірку центром зайнятості?

«Карантинна» допомога по частковому безробіттю: які документи треба мати, щоб пройти перевірку центром зайнятості?

Підприємство отримувало від служби зайнятості допомогу по частковому безробіттю у зв'язку з введенням карантином. Зараз центр зайнятості повідомив, що буде перевіряти, як були витрачені отримані кошти. Які документи підприємству потрібно підготувати для перевірки?

Спочатку нагадаємо, що допомога по частковому безробіттю у зв'язку з карантином надається на підставі ст. 471 Закону «Про зайнятість населення» (далі - Закон № 5067), а також Порядку, затвердженого постановою КМУ № 306 (далі - Порядок № 306).

Для довідки. Часткове безробіття - це вимушене тимчасове скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв'язку із зупинкою (скороченням) виробництва продукції з причин економічного, технологічного та структурного характеру без припинення трудових відносин (п. 24 ч. 1 ст. 1 Закону № 5067). Допомога по частковому безробіттю надається територіальними центрами зайнятості за зверненням роботодавця для виплати працівникам (застрахованим особам).

Для отримання допомоги роботодавець повинен відповідати певним критеріям і подати центру зайнятості крім заяви ряд документів, перелічених в ч. 2 ст. 471 Закону № 5067 і п. 9 Порядку № 306. Тому представники центру зайнятості будуть перевіряти в першу чергу достовірність даних, зазначених у цих документах (нижче ми розповімо, що може зацікавити перевіряючих).

А наскільки правомірною є така перевірка?

Проведення такої перевірки прямо передбачено п. 23 Порядку № 306. Тут сказано, що центр зайнятості контролює цільове використання коштів, перерахованих роботодавцю для виплати працівникам допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Такий контроль здійснюється у вигляді перевірки, яка проводиться протягом 90 календарних днів після останньої виплати такої допомоги працівникам. В ході перевірки перевіряючі мають право отримувати від роботодавця необхідні пояснення, в тому числі - в письмовій формі.

Крім того, в п. 23 Порядку № 306 сказано, що центр зайнятості має право перевіряти:

• відомості, подані роботодавцем для отримання коштів на допомогу;

• дотримання роботодавцем порядку використання коштів, виділених для виплати допомоги.

Розберімося, які ж документи можуть цікавити перевіряючих. Адже у Порядку № 306 немає конкретного переліку документів, які має право вимагати перевіряючі. Хоча потрібно зазначити, що в п. 7.3 Інструкції, затвердженої наказом Мінпраці від 18.12.2000 р № 339, зазначено, що при перевірці платники страхових внесків зобов'язані беззаперечно подавати уповноваженим особам територіального органу служби зайнятості документи, що стосуються фонду оплати праці та інших виплат, нарахування страхових внесків, а також платіжні документи, що підтверджують перерахування страхових внесків. Але це все узагальнено і звичайно ж роботодавця цікавить більш конкретний перелік документів, які перевіряльники можуть запросити при перевірці, щоб бути готовим.

УВАГА! При перевірки центрам зайнятості не поширюється дія Закону № 877-V (цей Закон є основною у сфері проведення перевірок, але в нашому випадку він не застосовується!). Це прописано в ч. 2 ст. 17 Закону № 1533-III (далі - Закон № 1533).

Спираючись на Закон № 5067 і Порядок № 306 отримання допомоги, а також з досвіду, можна припустити, що перевіряючих, швидше за все, зацікавлять:

  • трудові договори, оформлені з співробітниками, на яких була виділена сума допомоги. Тобто наказ про прийняття на роботу співробітника, з яким працівник ознайомлений під розпис;
  • повідомлення про прийняття на роботу співробітників, спрямовані органу ДПС відповідно до постанови КМУ № 413;
  • книга наказів по кадрах. Тут перевіряючих будуть цікавити дати звільнення співробітників. Так, вони перевірять, чи не виділялася допомога на вже звільнених співробітників. І дотримувалася одна з умов надання допомоги - гарантія зайнятості осіб, яким виплачувалася допомога. Йдеться про заборону розірвання трудового договору з такими працівниками на підставі п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП, п. 1 ч. 1 ст. 36 КЗпП і ч. 3 ст. 38 КЗпП. І якщо роботодавець отримав на працівників допомогу по частковому безробіттю, то він не має права звільняти таких працівників з перелічених підстав протягом 6 місяців з дня закінчення виплати допомоги (а якщо допомога виплачувалася менше ніж 180 календарних днів - протягом періоду, що дорівнює періоду виплати допомоги) . Якщо ж такий випадок звільнення в «заборонений» період все-таки стався, то роботодавець зобов'язаний буде повернути центру зайнятості всю суму допомоги, виплачену такому працівникові;
  • табель обліку робочого часу. Тут перевіряльники дивитися, наскільки відомості, що містяться в табелях, відповідають тому, що ви вказали в документах на одержання допомоги (наскільки саме був скорочений робочий час співробітників, або відбивали ви в табелях час простою і відпусток без збереження заробітної плати). Тому перед перевіркою вам варто ще раз звірити інформацію з тієї, яка була вказана в документах, поданих до центру зайнятості, і при наявності помилок в табелях - виправити їх;

  • бухгалтерські документи, що підтверджують виплату зарплати та інших виплат працівникам;
  • платіжні документи, що підтверджують виплату допомоги працівникам. Нагадаємо, що згідно з вимогами п. 16 Порядку № 306 роботодавець зобов'язаний виплатити допомогу працівникам протягом 3 робочих днів після надходження на рахунок підприємства грошей від центру зайнятості за окремою платіжною відомістю (відомість на виплату коштів). Копія відомості повинна бути подана центру зайнятості протягом 5 календарних днів після виплати працівникам допомоги. При перевірці у вас можуть зажадати оригінал.

  • Що загрожує роботодавцю, якщо перевіряючі знайдуть помилки в оформленні документів?

    За порушення роботодавцем порядку використання коштів, виділених на виплату допомоги по частковому безробіттю, до нього може бути застосований штраф в розмірі наданої суми, використаної з порушенням на підставі ст. 38 Закону № 1533. А сума незаконно отриманої допомоги по частковому безробіттю підлягає поверненню на підставі ч. 4 ст. 35 Закону № 1533.

    Крім того, посадовим особам підприємства, винним у допущених порушеннях, загрожує адміністративний штраф в розмірі від 8 до 15 НМДГ (від 136 до 255 грн). При повторному подібному порушенні, допущеному протягом року, - у розмірі від 10 до 20 НМДГ (від 170 до 340 грн).

    назад
    -->