X
  • пн.-пт. с 9.10 до 18.00
arrow back

Як працевлаштувати робітника, або як ФОПу не отримати штраф?

Як працевлаштувати робітника, або як ФОПу не отримати штраф?

Порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців, будь якої форми власності, в тому числі і фізична особа — підприємець (далі — ФОП). Згідно до ст. 21 Кодексу закону про працю України (далі — КЗпП) ФОП мають укладати трудові договори з найманими працівниками.

Сам порядок укладення трудового договору з працівниками регулюється ст. 24 КЗпП. Трудовий договір укладається в письмовій формі (наказ/розпорядження). При укладенні трудового договору працівник зобов’язаний надати:

  • -копію паспорту або іншого документу, що посвідчує особу,
  • -ідентифікаційний номер фізичної особи (ІНН),
  • -трудову книжку (якщо вперше наймається на роботу, то роботодавець має завести трудову книжку),
  • - документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію),
  • - документ про стан здоров’я та інші документи, які необхідні для допуску на роботу.

Увага! Згідно ст. 24 КЗпП працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Водночас, ФОП не звільняється від зобов’язання подавати повідомлення до ДФС до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. ФОП може це зробити будь-яким зручним для нього способом:

- засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Також нагадуємо, що відповідно до п. 2.21-1 Інструкції ведення трудових книжок, трудові книжки працівників, які працюють на умовах трудового договору у ФОП без створення юридичної особи з правом найму, та фізичних осіб, які використовують найману працю, пов’язану з наданням послуг, зберігаються безпосередньо у працівників.


назад
-->